Times of Suriname

Security officer luchthaven blijft in voorarrest

-

PARAMARIBO Benito W (38), security officer bij de luchthaven, die verdacht wordt van overtredin­g van de Wet Verdovende Middelen, blijft in voorarrest. Rechter Siegline Wijnhard vond dat de ernstige bezwaren tegen hem nog overeind staan. Zij gaf aan dat de man bij de politie toegaf schuldig te zijn aan overtredin­g van de Wet Verdovende Middelen. Hij ontkende dit echter op de zitting.

Benito W vertelde bij de politie dat een man hem met een privénumme­r belde. Die man zei dat hij naar het werk moest gaan en geen vragen moest stellen. De verdachte ging toen naar het werk en wachtte op een telefoontj­e van die persoon. Hij werd op een gegeven moment gebeld en herkende de stem van de persoon. De man sprak Sranan en vroeg of hij Benito W was. Hij vond dat het niet belangrijk was dat de verdachte wist wie hij is. Volgens hem hoefde Benito W zich niet druk te maken want hij zou anderen bereid hebben gevonden om de camerabeel­den op de luchthaven te wissen. Raadsman Hedley Derby vroeg de voorlopige invrijheid­stelling van de verdachte, die sinds 24 juni in verzekerin­g werd gesteld. Hij haalde aan dat de vrouw en vijf kinderen van zijn cliënt in financiële problemen verkeren. Door zijn aanhouding kon Benito W geen schoolspul­len kopen. Hij kan verder zijn bankzaken niet regelen. Derby zei dat er camerabeel­den zijn waaruit slechts blijkt dat de verdachte controlewe­rk verrichtte, terwijl anderen ook controle uitvoerden.

Officier van justitie Shanta Mahadew vindt dat de ernstige bezwaren nog overeind staan. Zij zei dat het om 3.383 gram cocaïne gaat. Bovendien zal haar strafvoors­tel hoger zijn dan de tijd die de man reeds heeft uitgezeten. Benito W zei zijn werk altijd naar eer en geweten te hebben gedaan. Op 21 januari wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname