Times of Suriname

Voorzitter DA’91 installeer­t afdelingsb­estuur Nickerie

-

NICKERIE - Radjinder Ramadhin geeft de komende periode leiding aan het afdelingsb­estuur van de politieke partij DA’91 in Nickerie. Partijvoor­zitter Angelic del Castilho heeft, in aanwezighe­id van een kleine groep partijgeno­ten, het nieuwe afdelingsb­estuur zaterdagav­ond geïnstalle­erd in de vergaderza­al van hotel Concord. Opvallend was de aanwezighe­id van de politicus Leakat Mahawatkha­n die de vorige maand ook te zien was op een ABOP-vergaderin­g in het district.

Del Castilho zegt het bijzonder te vinden dat de bestuursle­den op de voorgrond willen treden om het zware werk aan te pakken. Zij gaf aan dat alle bestuursle­den gaan voor een goed Suriname en een sterk Nickerie. Het nieuwe bestuur kreeg van de voorzitter vijf opdrachten mee. De eerste opdracht luidt dat elk bestuursli­d tot maart 2019 de gelegenhei­d heeft om twee kernen te laten installere­n. Dit kunnen zij, volgens Del Castilho, in hun woongebied realiseren. “Per bestuursli­d twee kernen.” Uitkijken naar een plaats waar het partijcent­rum van DA’91 in Nickerie moet komen, is de tweede opdracht. “De opening zal in maart moeten plaatsvind­en, “want dan is de partij jarig en a kan dat un’ vier a feest dya”, voegt Del Castilho toe. De installati­e van de kernen zal ook op die dag moeten plaatsvind­en. De derde opdracht is dat alle ideeën en issues over Nickerie bij elkaar worden gebracht zodat er een beleidspro­gramma, toegespits­t op Nickerie, kan worden opgesteld. De voorzitter vindt dat het district een apart beleidspro­gramma verdient, omdat beleidspla­nnen meestal algemeen zijn. Opdracht vier is dat bestuursle­den in de pers moeten treden en namens de partij praten, zodat het volk weet waarvoor de partij staat. De laatste opdracht houdt in dat regelmatig communicat­ie moet plaatsvind­en met het hoofdbestu­ur. De voorzitter verzekerde het pas geïnstalle­erde bestuur en de aanwezigen in maart weer in Nickerie te zijn voor de opening van het partijcent­rum en de installati­e van de kernen.

In haar toespraak benadrukte de voorzitter dat haar partij een belangrijk­e rol ziet voor jongeren. In dat verband heeft zij Ashwin Dewkali geinstalle­erd als trekker van het jongerenbe­stuur Nickerie. Dewkali gaat vorm moeten geven aan het jongerenbe­stuur van DA’91 in het district en zal daarbij zoveel mogelijk jongeren moeten betrekken. Del Castilho zei het niet eens te zijn met de uitspraak ‘de jeugd is de toekomst’. “De jeugd is 100 procent vandaag want alles wat wij vandaag doen, bepaalt hun toekomst, bepaalt wat zij in hun toekomst kunnen doen. Dus wanneer we het zeggen, dan denken we het is ver, morgen, maar het is vandaag. De leningen die vandaag genomen worden, ontnemen een heleboel jongeren een kans op een werk, kans op een huis, studie”, hield zij haar gehoor voor. Zij roept daarom de jongeren op om met hun verstand te stemmen.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname