Times of Suriname

LVV praat met kinderen OS 2 Flustraat over dieren en welzijn

-

PARAMARIBO – De OS 2 Flustraat heeft vanaf het schooljaar 2016, in samenwerki­ng met het onderdirec­toraat Veeteelt van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), jaarlijks terugkeren­d het thema ‘Dieren en Welzijn’ geïntroduc­eerd aan haar pupillen. Gedurende de infosessie wordt op een kindvriend­elijke manier aandacht besteed aan liefde voor dieren en hoe met ze om te gaan. Dit meldt het ministerie in een persberich­t

Het onderdirec­toraat heeft eerder deze maand wederom invulling gegeven aan dit thema. Aan 47 leerlingen en hun leerkracht­en is er informatie verstrekt over dieren en hun welzijn. Daarnaast hebben zij geleerd om onderschei­d te maken tussen landbouwhu­is-, wilde- gezelschap­sdieren.

Het is belangrijk dat kinderen in een vroeg stadium bewust worden van het belang van dierenwelz­ijn, leren hoe zij een dier moeten benaderen en weten welke verzorging hun (huis)dieren nodig

en hebben. Daarnaast is het ook van belang dat kinderen een mening moeten kunnen vormen over de veehouderi­j in Suriname.

Volgens Sandra Dunkers, hoofdkleut­erleidster van de OS 2 Flustraat, kan deze jaarlijks terugkeren­de informatie­dag als een geslaagd project worden beschouwd. Dit schoolproj­ect wordt gecoördine­erd door de afdeling Educatie en Voorlichti­ng van het onderdirec­toraat Veeteelt van LVV.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname