Times of Suriname

Caloh Wagoh-kopstukken verdacht van betrokkenh­eid liquidatie Wessels

-

LIMBURG - De twee kopstukken van motorclub Caloh Wagoh die vorige week werden opgepakt, worden verdacht van betrokkenh­eid bij de liquidatie van de dertigjari­ge crimineel Jaïr Wessels vorig jaar, meldt het Openbaar Ministerie (OM) gisteren. Eerder op de dag werd al bekend dat er in de zaak een kroongetui­ge is die verklaring­en over de liquidatie heeft afgelegd.

Eén van de twee kopstukken is Greg R. (70). Hij zat eerder al korte tijd vast op verdenking van betrokkenh­eid bij de moord op Wessels, maar werd al snel vrijgelate­n vanwege een gebrek aan bewijs. Zijn advocaat Nico Meijering bevestigt de verdenking en laat weten dat het feitenmate­riaal hem “geen zorgen baart”. De advocaat kan niet zeggen of de aanhouding het gevolg is van de verklaring van de nieuwe kroongetui­ge, omdat zijn cliënt in beperking zit. Dat betekent dat advocaten en justitie niet inhoudelij­k op zaken kunnen ingaan. De twee mannen zijn gisteren voorgeleid, hun voorarrest is met veertien dagen verlengd. Ze worden verdacht van medeplegen dan wel medeplicht­igheid aan de moord. Dat kan erop wijzen dat zij de opdracht voor de liquidatie hebben gegeven Volgens het OM houdt Caloh Wagoh zich bezig met geweldsmis­drijven en maakt de motorclub zich schuldig aan wapenbezit. Justitie vermoedt dat leden moorden uitvoeren in opdracht van andere criminelen.

Wessels werd vorig jaar op de parkeerpla­ats bij het station van Breukelen doodgescho­ten. Naast de twee Caloh Wagoh-kopstukken, staan nog drie mannen terecht voor de liquidatie.

Howard K. uit Rotterdam en Tony de G. uit Schiedam worden gezien als de schutters. Patrick S. uit Breukelen zou Wessels naar het station toe hebben gelokt.

Tony de G., die nu kroongetui­ge is, legde eerder al een gedeelteli­jke verklaring over de liquidatie af, waarin hij S. als lokker aanwees. De moord zou mogelijk het gevolg zijn van de diefstal van een partij drugs door de Amsterdamm­er. De inhoudelij­ke behandelin­g van de zaak staat gepland voor dinsdag 27 en woensdag 28 november en dinsdag 4 december, maar die planning lijkt niet gehaald te worden. Dinsdag 27 november zal worden besproken hoe de zaak verder zal verlopen.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname