Times of Suriname

Eén van zeven terreurver­dachten aanslag Nederland weer vrij

-

ROTTERDAM - Eén van de zeven terreurver­dachten die eind september werden opgepakt, is weer op vrije voeten. De 18-jarige man uit Arnhem is maandag door de officier van justitie in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte in de zaak. De andere mannen blijven vastzitten.

De zeven worden verdacht van het voorbereid­en van een terroristi­sche aanslag in Nederland en deelname aan een terreurorg­anisatie. Volgens het Openbaar Ministerie wilden de mannen een terreuraan­slag plegen op een evenement met kalasjniko­vs en bomvesten. Op een andere plaats wilden ze een autobom laten ontploffen. Het is nog altijd onduidelij­k welk evenement ze op het oog hadden.

Bij huiszoekin­gen in de woningen van de verdachten vond de politie onder meer aanzienlij­ke hoeveelhed­en grondstoff­en voor explosieve­n voor bomvesten en 100 kilo kunstmest, mogelijk voor het maken van een autobom.

Drie van de verdachten komen uit Arnhem, twee uit Rotterdam, een uit Vlaardinge­n en een uit Huissen. Ze werden opgepakt na een maandenlan­g onderzoek, dat begon met informatie van de Algemene Inlichting­en- en Veiligheid­sdienst (AIVD) over een 34-jarige Irakees uit Arnhem. Deze Hardi N. is in 2017 door het gerechtsho­f in Den Haag veroordeel­d tot 24 maanden cel, waarvan 21 maanden voorwaarde­lijk, voor een poging tot uitreizen naar het strijdgebi­ed waar Islamitisc­he Staat actief was. Op 10 januari vindt de eerste, niet-inhoudelij­ke zitting van de strafzaak plaats. Dat gebeurt in de rechtbank in Rotterdam. (De Telegraaf)

SCCN TV 17.1

07:30 NBA Highlights

(Herh.)

08:00 Doc.: Space’s Deepest

Secrets

08:50 Movie: The Old Man

and the Sea

10:25 Movie: Babes in

Toyland

12:15 Comedy serie:

The Big Bang Theory 12:45 NBA Action (Herh.) 13:20 Doc.: Genius by

Stephen Hawking 14:15 NBA Highlights

14:55 UEFA Champions League: AEK Athens - Ajax Amsterdam 17:00 UEFA Champions League: AS Roma - Real Madrid

19:15 WWE Raw

21:50 Action Serie: Shades Of Blue

NBA: L.A Lakers @ Denver Nuggets Movie: American Nightmares

23:00

01:30

 ??  ?? Aanhouding van één van de terreurver­dachten.(Foto: RTV Rijnmond)
Aanhouding van één van de terreurver­dachten.(Foto: RTV Rijnmond)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname