Times of Suriname

Yellow Birds U19 wint ruim

-

BASKETBAL – Yellow Birds heeft bij de meisjes U-19klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie makkelijk kunnen winnen van Rialto, in de Ismay van Wilgenspor­thal. Na veertig minuten spelen, won Yellow Birds de ontmoeting met 7843.

Rialto begon de ontmoeting goed en bood goed tegenstand. Nadat Cyarah Kensmil de score had geopend voor Yellow Birds, was het Rialto dat hierna domineerde. Het team bouwde een 6-3 voorsprong op, alvorens Kensmil de voorsprong weer gaf aan Yellow Birds: 8-6. Yellow Birds gaf deze voorsprong niet meer uit handen en sloot het eerste quarter af met een voorsprong van veertien punten: 26-12.

In het tweede quarter was Yellow Birds weer dominant en de voorsprong werd verder verruimd naar een verschil van 26 punten: 40-14. Yellow Birds ging met een 51-19 score naar de kleedkamer­s.

In het derde quarter speelde Rialto veel beter, maar de schade was al aangericht. Zo hield Rialto het team van Yellow Birds op dertien punten in het derde quarter en scoorde zelf zestien punten: 6435. In het vierde quarter speelde Yellow Birds de wedstrijd uit en won de ontmoeting. Imani Brasdorp van Yellow Birds werd de topscoorde­r met 28 punten, terwijl Cyarah Amaisi van Rialto 22 punten scoorde.

In de andere ontmoeting in dezelfde klasse won SCVU met 75-37 van De Arend. Na twee quarters stond SCVU al voor met 44-20. Nirk Venicia van SCVU werd de topscoorde­r met 21 punten, terwijl Mirelva Marica van De Arend dertien punten scoorde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname