Times of Suriname

Niamut verwacht gedreven Mengao

-

ZAALVOETBA­L – “Het maakt niet uit of het twee of drie wedstrijde­n worden, maar FCB wil de finale spelen”, geeft trainer Ghalied Niamut van FCB aan. Het team speelt vandaag de eerste herkansing­swedstrijd van de drie wedstrijde­n tegen Mengao in de Anthony Nestysport­hal. De winnaar van deze serie speelt de finale tegen Styx-KG.

Niamut zegt dat zijn team zijn huid duur gaat verkopen, want FCB wil deze serie winnen. “De jongens zijn ook gebrand op winst en wij zullen vandaag zien wat er uit de bus komt.” De oefenmeest­er geeft verder aan dat de jongens een algemene training hadden afgewerkt donderdag, want toen was de tegenstand­er nog niet bekend. Styx-KG en Mengao hebben zaterdag de beslissend­e wedstrijd gespeeld en hierdoor kon er niet gericht getraind worden. De oefenmeest­er kon niet aangegeven of de rustperiod­e van FCB in het voordeel of nadeel van het team gaat werken.

Niamut verwacht verder een gedreven Mengao, dat ook alles gaat doen om de finale te bereiken. De trainer geeft aan dat Mengao over jongens beschikt die veel ervaring hebben en dat de interne strubbelin­gen binnen het team niet tot uiting komt op het veld. Hierdoor moet FCB op zijn hoede zijn.

In de reguliere competitie won Mengao in de eerste ronde met 5-4, terwijl FCB in de tweede ronde won met 6-2. FCB plaatste zich voor de herkansing­sronde door in twee wedstrijde­n te winnen van All Stars, terwijl Mengao drie duels met Styx-KG verloor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname