Times of Suriname

Krijgt spin-off

-

Blizzard werkt aan een nieuwe Warcraft-game in de stijl van smartphone­spel Pokémon Go. Ook ontwikkelt het bedrijf een opvolger voor de bekende roleplayin­ggame Diablo III.

Het is niet bekend hoe het mobiele spel precies gaat werken, schrijft Kotaku. Wel zou de game zich in de echte wereld afspelen op basis van GPS. Ook zou het spel uitgebreid­er zijn dan Pokémon Go met meer mogelijkhe­den om alleen te spelen. Diablo IV was sinds 2014 in ontwikkeli­ng, aldus ingewijden binnen Blizzard. Het plan was om met de serie een nieuwe weg in te slaan in de reeks. Zo zou Diablo IV een Dark Soulsachti­ge game worden. Spelers zouden over de schouder van hun personage meekijken, terwijl de camera in eerdere delen schuin boven het veld hangt. De ontwikkeli­ng zou niet zonder problemen verlopen, daarom werd in 2016 van het idee afgestapt. Een nieuwe versie van is inmiddels in een vroeg stadium van ontwikkeli­ng en zou meer lijken op de voorgaande delen, schrijven bronnen. Kotaku schrijft dat de game waarschijn­lijk pas na 2020 verschijnt.

Blizzard wil niet reageren Blizzard zegt in een verklaring geen uitspraak te willen doen over de ontwikkeli­ng van Diablo IV. “We delen geen details over onaangekon­digde games, voordat we er klaar voor zijn.” De ontwikkela­ar kondigde eerder deze maand op zijn eigen evenement Blizzcon een nieuwe Diablo aan. Het bleek om een mobiele game te gaan. De onthulling van Diablo Immortal leidde tot boegeroep uit de zaal, omdat fans al jarenlang hopen op een nieuw deel op de pc. (NU/Foto: Forbes)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname