Times of Suriname

Zuurkoolsc­hotel met appel

-

Ingrediënt­en:

1 ui

4 eetlepes traditione­le olijfolie

500 gram zuurkool

4 theelepels gedroogde Provençaal­se kruiden

360 gram fijngekrui­d tofu roerbakgeh­akt

1 zak diepvries aardappelp­uree (ontdooid, 750 gram) 2 eetlepes Franse mosterd

3 Elstar-appels

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui drie minuten. Doe de zuurkool in de ovenschaal. Schep de ui met een schuimspaa­n uit de pan. Meng met de Provençaal­se kruiden en peper en zout naar smaak door het gehakt. Verdeel het gehakt over de zuurkool en lepel er 100 ml water over.

Meng met de Provençaal­se kruiden en peper en zout naar smaak door het gehakt. Verdeel het gehakt over de zuurkool en lepel er 100 ml water over. Meng de aardappelp­uree met de mosterd. Verdeel de helft over het gehakt en strijk glad. Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dunne plakjes. Leg dakpansgew­ijs op de puree en bestrooi met de Provençaal­se kruiden. Schep de rest van de puree tussen de appels. Bestrijk de appels en de puree met de achtergebl­even (uien) olie in de koekenpan.

Bak de zuurkoolsc­hotel in 35 minuten gaar en goudbruin in de oven.

U kunt de zuurkoolsc­hotel van tevoren maken en invriezen. Laat op de dag van serveren in de koelkast ontdooien. Bedek met aluminiumf­olie en verwarm 20 minuten in de oven op 160 °C.

Tip:

* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrisch­e oven. De temperatuu­r kan per oven verschille­n; met een oventhermo­meter kunt u de exacte temperatuu­r bepalen. (.ah.nl/Foto: Albert Heijn)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname