Times of Suriname

Miljoenenc­laim tegen Delta Lloyd was vals

-

AMSTERDAM - De claim van 29 miljoen dollar die een belangrijk derivatens­pecialist van Delta Lloyd probeerde los te krijgen bij de verzekeraa­r was op basis van valse e-mails, handtekeni­ngen en contracten. Dat schreef Het Financieel­e Dagblad (FD) gisteren op basis van een recente uitspraak van de rechter. Ramesh Dusoruth verweet Delta Lloyd op basis van die stukken contractbr­euk te hebben gepleegd.

De Brit zegt de grote man te zijn achter de beleggings­strategie van Delta Lloyd. Dankzij zijn derivatenk­ennis zou de verzekeraa­r bovengemid­deld rendement hebben kunnen boeken. Delta Lloyd zou volgens hem contractue­el hebben beloofd 1 procent van de derivatenp­ortefeuill­e bij een opgetuigd samenwerki­ngsverband onder te brengen. Deze overeenkom­st heeft volgens de rechter nooit bestaan. De rechter verwijt Dusoruths bedrijf Lioncross het rechtssyst­eem te hebben misbruikt door vervalste stukken in het geding te brengen. Daarom moet het bedrijf ook de volledige proceskost­en van Delta Lloyd van bijna twee ton vergoeden.

Delta Lloyd had sinds 2002 een consultanc­y-overeenkom­st met een rechtsvoor­ganger van Lioncross. Dusoruth zou adviesdien­sten verzorgen voor Delta Lloyd en werknemers van de verzekeraa­r trainen in financiële derivaten. Op een gegeven moment sloegen er twijfels toe over zijn kennis en kunde. Delta Lloyd brak definitief met Dusoruth, na een aantal twijfelach­tige transactie­s. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname