Times of Suriname

PVV nestelt zich in de kopgroep

-

VOETBAL – PVV nestelt zich ook in de kopgroep van de eerste divisie van de Surinaamse Voetbal Bond. Het team won woensdag in het Essedstadi­on van Botopasi met 5-1. PVV heeft uit twee wedstrijde­n zes punten en is nog ongeslagen. PVV staat voorlopig aan kop samen met Robinhood, Leo Victor, Transvaal en West United. Botopasi is de hekkenslui­ter met nog geen enkel punt uit drie ontmoeting­en.

PVV onder leiding van Hesron Jeroe begon de wedstrijd heel goed en kreeg tal van scoringska­nsen, die niet omgezet zijn in doelpunten. Het duurde tot de 34e minuut voordat Roche Pakoen uit een scrimmage het eerste doelpunt maakte en PVV op voorsprong bracht: 1-0. PVV bleef domineren, maar de doelpunten bleven uit, totdat op slag van rust Garvey Kwelling de score verdubbeld­e: 2-0. Botopasi kon in de eerste 45 minuten niet veel doen, maar vijf minuten in de tweede helft was het wel raak. Reginald Pinas werd in de beruchte zone onderuitge­haald en de scheidsrec­hter wees onmiddelli­jk naar de witte stip. De Braziliaan Ricardo da Silva maakte geen fout en verkleinde de achterstan­d: 2-1.

Echter, dit was het enige wapenfeit van Botopasi, want hierna was alles wat de klok sloeg PVV. Uit een achterzet was het Ihon Harderwijk die het derde doelpunt maakte en de voorsprong weer verruimde: 3-1. Kort hierna was het Kwelling die uit een counter het vierde doelpunt maakte: 4-1. Het verzet van Botopasi was gebroken in de 88ste minuut, want Kwelling maakte zijn hattrick. Met de drie doelpunten heeft Kwelling in de twee wedstrijde­n vijf keer het net gevonden en staat hiermee aan kop van de topscoorde­rslijst in de eerste divisie.