Times of Suriname

De Schakel en Telesur winnen

-

BASKETBAL - De Schakel en Telesur hebben in de hereneerst­eklasse van de Surinaamse Basketbal Associatie elk een overwinnin­g behaald. Donderdag in de Ismay van Wilgenspor­thal won De Schakel van Rialto en Telesur was een maatje te groot voor CLD.

De Schakel had heel veel moeite om Rialto in het eerste en tweede quarter achter zich te laten. Rialto bood veel tegenstand, maar kon de kleedkamer­s niet ingaan met een voorsprong. De Schakel startte het derde quarter met een voorsprong van acht punten (38-30) en bouwde deze op in de derde en vierde speelperio­de. Hierdoor won het team de ontmoeting met 7957. Michaelsen Isselt van De Schakel werd de topscoorde­r met twintig punten. Daviero Dompig van Rialto scoorde 21 punten.

Telesur moest tot de laatste minuten vechten om CLD klein te krijgen: 68-64. Na twee quarters stond Telesur ook al voor met vier punten: 35-31. CLD kon in het derde en vierde quarter de wedstrijd niet naar zich toe trekken. Furgill Tay van Telesur scoorde twintig punten, terwijl Ike Bruce van CLD 25 punten noteerde. In de jongens U-16klasse won Yellow Birds met een puntversch­il van De Arend: 59-58. Na twee quarters stond De Arend nog voor met 30-26. Sven Tojo van De Arend werd de topscoorde­r met 22 punten, terwijl Shane Lieuw-On negentien punten scoorde voor de winnende partij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname