Times of Suriname

Drie woningen door brand verwoest

-

PARAMARIBO Drie woningen zijn zaterdag in twee afzonderli­jke gevallen door brand verwoest. Twee stonden aan de Snijbonens­traat in Paramaribo en een aan de Wayamboweg in Saramacca.

Brandweerv­oorlichter Anthony Grootfaam zegt dat de centrale van de brandweer zaterdag omstreeks 11.27 uur de melding van een woningbran­d aan de Snijbonens­traat kreeg. Ter plaatse was er reeds sprake van een uitslaande brand. Op het perceel stonden er acht houten laagbouwwo­ningen. De brand begon in de slaapkamer van een van de woningen. De brandweer haalde twee gascilinde­rs van 28 lbs uit het brandende pand. De tweede woning is van binnen helemaal verwoest. Omstreeks 11.48 uur was de brand onder controle. De huizen zijn niet verzekerd, maar waren wel aangeslote­n op het elektricit­eitsnet. Een woning op een ander perceel liep schroeisch­ade op aan de windveer. Het gaat vermoedeli­jk om brandstich­ting. De krant verneemt van bronnen dat de man die de brand zou hebben gesticht, is opgepakt. Hij zou een van de woningen hebben besprenkel­d met brandstof en vervolgens die in brand gestoken.

Grootfaam zegt verder dat zaterdag de brandweer van post Jarikaba omstreeks 14.59 uur een melding van een woningbran­d aan de Wayamboweg kreeg. Bij aankomst om 15.10 uur trof zij een woning aan die reeds was afgebrand. Bij deze ging het om een laagbouw huis van hout opgetrokke­n en gedeelteli­jk van dakplaten. Het pand werd door een man gebruikt als woonruimte en werkplek. Ten tijde van de brand was de eigenaar niet aanwezig. De brand werd ontdekt door omstanders en die maakten meteen contact met de brandweer. De brandweer had het vuur binnen vijftien minuten onder controle. Het pand was niet verzekerd tegen brand, maar was wel aangeslote­n op het elektricit­eitsnet. De oorzaak van de brand is onbekend. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname