Times of Suriname

Stichting bouwt feestje voor kinderen met een beperking

-

PARAMARIBO De Internatio­nale Dag van de Mens met een Beperking wordt vandaag groots gevierd door de Stichting Frederik Arnold van Russel. Deze organisati­e bouwt voor 350 kinderen uit zes kindertehu­izen, waaronder Huize Matoekoe, SOGK, Blindencen­trum, Kennedysch­ool en Wi Oso, een feestje in de Congreshal. Monica Drenthe, commissari­s van Stichting Frederik Arnold van Russel is van mening dat er meer gedaan moet worden voor de ‘mens met een beperking’.

Drenthe geeft aan dat de stichting al vijf jaar aandacht schenkt aan de Internatio­nale Dag van Mensen met een Beperking. De stichting zet zich onder andere in voor hulpbehoef­tigen en mensen met een beperking.

Drenthe vertelt verder dat de voorzitter van deze stichting, Fredrik, Arnold van Russel, jaarlijks groot feest viert op zijn jaardag, maar hij geeft de mensen altijd aan dat ze geen cadeau moeten brengen, maar liever een bijdrage. “Hij heeft toen besloten om het anders te doen, door de mensen met een beperking blij te maken en te ondersteun­en waar nodig is”, zegt Drenthe De stichting heeft van de Surinaamse Postpaarba­nk en de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij een donatie gekregen, zodat de kinderen op die dag van een hapje, een belegd broodje en een warme maaltijd kunnen genieten. Drenthe zegt verder dat als er vandaag jarigen zijn, die ook een cadeau van de stichting krijgen.

De kinderen van Huize Matoekoe, SOGK, het Blindencen­trum en de Kennedysch­ool zullen optredens verzorgen. De minister van Sport en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, en de minister van Sociale Zaken, Cristien Pollack, zijn uitgenodig­d om het feest met de kinderen te vieren. MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname