Times of Suriname

Duwbak breekt doormidden en zinkt in Rotterdams­e Arnhems hotel gesloten om miljoenenf­raude Waalhaven

-

ARNHEM - Burgemeest­er Ahmed Marcouch van Arnhem heeft de vergunning voor de exploitati­e van Hotel Arnhem Centraal ingetrokke­n. Hij deed dat omdat de eigenaar van het hotel is veroordeel­d voor verduister­ing van 19,5 miljoen euro van de Belastingd­ienst. Het hotel is nu gesloten, aldus de gemeente.

Volgens Marcouch zijn belastingo­ntduiking en verduister­ing van belastingg­eld “ernstige ondermijne­nde criminele activiteit­en. Ze zijn een directe bedreiging voor de openbare orde.” Marcouch verwijt de hoteleigen­aar “slecht levensgedr­ag.” De man mag daarom niet langer over een vergunning beschikken. De horecaonde­rnemer zou volgens De Gelderland­er samenwerke­n met een belastinga­mbtenaar uit Duiven. De ambtenaar uit Duiven kreeg drie jaar en tien maanden cel opgelegd. Hij ging in hoger beroep en die zaak zal pas in 2019 weer voorkomen. Een derde verdachte zit volgens de regionale krant momenteel in Turkije.

De Arnhemse burgemeest­er heeft met de maatregel gewacht tot er een veroordeli­ng was in de zaak. Daarna is de procedure tot sluiting in werking gezet, aldus zijn woordvoerd­er. Die heeft enige tijd gevergd.

Behalve Hotel Arnhem Centraal is ook restaurant en steakhouse Arnhem Plaza op de begane grond van het pand gesloten. “Horecaonde­rnemers die worden veroordeel­d voor zulke ernstige vergrijpen horen niet in de horecabran­che thuis”, vindt Marcouch.

(De Telegraaf) ROTTERDAM - In de Waalhaven Rotterdam is gistermidd­ag een duwbak gezonken toen het vaartuig doormidden brak.

Mensen van de

maritieme dienstverl­ener HEBO Maritiem zijn druk bezig om de gezonken duwbak te bergen.

Een duwbak is een binnenvaar­tschip dat door een ander schip wordt opgeduwd en bestuurd. In het laadruim van een duwbak kan van alles worden vervoerd.

(NU)

 ??  ?? De gezonken duwbak. (Foto: Internatio­nal News)
De gezonken duwbak. (Foto: Internatio­nal News)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname