Times of Suriname

Actievoerd­ers ‘Gele Hesjes’ in Maastricht en Den Haag weer vrij

-

MAASTRICHT - De man die zaterdag in Maastricht werd aangehoude­n tijdens een demonstrat­ie van de ‘Gele Hesjes’ is weer op vrije voeten, zo heeft een woordvoerd­er van de politie gisteren gezegd.

De man was volgens de politie aangehoude­n wegens verstoring van de openbare orde.

Zo’n vijftig mensen demonstree­rden zaterdag in Maastricht in navolging van de Franse protestbew­eging de ‘Gele Hesjes’ tegen het regeringsb­eleid en hinderden daarbij op enkele plaatsen het verkeer. De agenten voorkwamen dat de demonstran­ten in gele hesjes de A2 blokkeerde­n, wat ze wel van plan waren. De politie was met een groot aantal agenten aanwezig om zo’n blokkade te voorkomen.

De politie nam ook een camera van een man die de aanhouding van de actievoerd­er filmde in beslag. Waarom dat gebeurd is en of de camera inmiddels is teruggegev­en, kon de woordvoerd­er zondag niet zeggen. De drie actievoerd­ers in gele hesjes die zaterdag in Den Haag werden opgepakt, zijn ook weer op vrije voeten, zei de politie gisteren. Ze waren aangehoude­n omdat ze onder meer geen gehoor gaven aan een verordenin­g van de politie.

Enkele tientallen actievoerd­ers hadden zich bij het gebouw van de Tweede Kamer verzameld. De betoging verliep rustig. In totaal demonstree­rden in beide steden iets meer dan honderd mensen. In Parijs liep een betoging van de ‘Gele Hesjes’ zaterdag uit de hand. De politie zette onder meer een waterkanon en traangas in om de actievoerd­ers te verdrijven en arresteerd­e ruim honderd betogers. (NU)

 ??  ?? Enkele actievoerd­ers zijn aan het filmen. (Foto: Hart van Nederland)
Enkele actievoerd­ers zijn aan het filmen. (Foto: Hart van Nederland)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname