Times of Suriname

Leiders protesten tegen Asia Bibi aangeklaag­d

-

PAKISTAN - Pakistan gaat vier prominente leden van de radicale islamitisc­he partij Tehreek-e-Labbaik (TLP) vervolgen wegens landverraa­d en terrorisme. Nadat de christelij­ke Asia Bibi was vrijgespro­ken voor godslaster­ing, organiseer­de de partij protesten die op gewelddadi­gheden uitliepen. De partijleid­ing riep op om de verantwoor­delijke opperrecht­ers te vermoorden en zette soldaten aan tot muiten.

Volgens Al-Jazeera behoort partijleid­er Khadim Hussain Rizvi tot de aangeklaag­den. Als ze schuldig worden bevonden, maken ze kans op levenslang­e gevangenis­straffen.

Minister van Informatie Fawad Chaudhry zei tegen journalist­en dat meer dan drieduizen­d mensen zijn gearrestee­rd in verband met de protesten. “Allen die direct betrokken waren bij het vernielen van eigendomme­n, die zich misdragen hebben tegen vrouwen, die bussen in brand hebben gestoken, worden aangeklaag­d onder de terrorisme­wetten”, aldus de minister.

Asia Bibi zat ongeveer acht jaar in de dodencel omdat ze tijdens een ruzie met buren de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Eind oktober werd ze vrijgelate­n. Waar ze sindsdien is, is onbekend. Rizvi was ook de drijvende kracht achter protesten enkele manden geleden tegen Geert Wilders’ plan om een cartoonwed­strijd over de profeet Mohammed te houden.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname