Times of Suriname

Chelsea maakt geen fout

-

VOETBAL - Chelsea heeft gisteren geen fout gemaakt in de thuiswedst­rijd tegen hekkenslui­ter Fulham. De ploeg van Maurizio Sarri boekte een 2-0 zege in de stadsderby dankzij treffers van Pedro en Ruben Loftus-Cheek.

Al na drie minuten wist Chelsea de score te openen: Jean Michaël Seri raakte de bal op het middenveld kwijt aan de alerte N’Golo Kanté, die de nodige meters maakte en vervolgens Pedro bediende. De Spanjaard kapte Alfie Mawson moeiteloos uit en vond de linkerhoek: 1-0. Pedro maakte daarmee het duizendste doelpunt van Chelsea in thuiswedst­rijden in de Premier League: alleen Manchester United en Arsenal wisten die grens eerder te passeren. Veel grote kansen op nummer 1001 kreeg Chelsea voor rust niet meer. Alleen in de 43ste minuut werden the Blues nog dreigend, toen Olivier Giroud van dichtbij naliet om doelman Sergio Rico te passeren. In de tweede helft had collega Kepa Arrizabala­ga een prachtige reflex in huis om te voorkomen dat Calum Chambers met een kopbal voor de gelijkmake­r zorgde. Het vertrouwen groeide bij de bezoekers, terwijl het bij Chelsea niet liep zoals trainer Sarri wilde. De trainer greep in met twee wissels: Loftus-Cheek verving Mateo Kovacic, terwijl Giroud plaatsmaak­te voor Álvaro Morata. Laatstgeno­emde kreeg een grote kans om de wedstrijd te beslissen, nadat Rico een inzet van Eden Hazard niet wist te klemmen, maar Morata schoot van dichtbij hoog over. Die andere invaller, Loftus-Cheek, zorgde acht minuten voor tijd toch voor de 2-0. Na een heerlijke combinatie tussen Hazard, Pedro en Loftus-Cheek ontving laatstgeno­emde de bal van de Belg, alvorens hij afrondde in de rechterhoe­k.