Times of Suriname

Feyenoord durft weer te dromen

-

VOETBAL - Feyenoord won gistermidd­ag in de eigen Kuip met 2-1 van koploper PSV. De club uit Rotterdam verkleinde zijn achterstan­d op PSV tot tien punten (Feyenoord heeft daarnaast nog een wedstrijd tegen VVV-Venlo tegoed), terwijl het verschil tussen de Eindhovena­ren en Ajax nu nog maar twee punten bedraagt. Giovanni van Bronckhors­t durft na de zege stiekem weer te dromen van de landstitel.

De trainer van Feyenoord had vooraf al aangegeven, dat Feyenoord moest winnen om uitzicht te houden op het kampioensc­hap. “Het doel van ons is om het gat met PSV en Ajax kleiner te maken. Daar is donderdag ook heel belangrijk in”, vertelt hij in gesprek met FOX Sports, refererend naar de inhaalweds­trijd tegen VVV-Venlo. “Als wij die winnen staan we op zeven punten. Dat is een overbruggi­ng die nog mogelijk is en dat was de doelstelli­ng van vandaag.”

Feyenoord speelde tegen PSV met name een ijzersterk­e eerste helft en legde daarin met doelpunten van Nicolai Jörgensen en Sam Larsson uiteindeli­jk de basis voor de overwinnin­g. “Ik denk dat we echt een geweldige eerste helft afleveren, met een voorsprong die nog groter had moeten zijn”, vervolgt Van Bronckhors­t. “Als wij deze energie in de wedstrijd stoppen zijn we sterk. We wilden PSV niet in de wedstrijd laten komen. Op het middenveld koppeltjes en het juiste moment doordrukke­n en dan Pereiro vrij laten staan om druk op de bal te hebben. Dat lukte een aantal keer geweldig.’’ (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname