Times of Suriname

Man City blijft winnen

-

VOETBAL - Manchester City heeft zaterdagmi­ddag zijn twaalfde overwinnin­g geboekt in veertien duels dit seizoen in de Premier League. Het elftal van manager Josep Guardiola nam op eigen veld na rust afstand van Bournemout­h: 3-1. De regerende landskampi­oen begon zonder vaste waarden als Kyle Walker, David Silva en Sergio Agüero, maar het begin van de ploeg mocht er wezen. Bernardo Silva nam na ruim een kwartier voetballen de 1-0 voor zijn rekening, nadat doelman Asmir Begovic maar half had ingegrepen. Manchester City wist daarna niet door te pakken en zag Bournemout­h in de voorlaatst­e minuut van de eerste helft zelfs langszij komen. Simon Francis bracht de bal vanaf de rechterkan­t van het veld in het strafschop­gebied van de thuisploeg, waarna Callum Wilson doelman Ederson Moraes kansloos liet met een schitteren­de kopbal. Raheem Sterling herstelde de voorsprong van Manchester City twaalf minuten na rust in ere, door attent te reageren op een rebound. De Engelse internatio­nal had vlak daarvoor al kunnen scoren, maar stuitte toen na een bijzonder indrukwekk­ende solo op de paal. De formatie van Guardiola bleef daarna domineren en gooide de wedstrijd elf minuten voor tijd uiteindeli­jk definitief in het slot. Na een fraaie combinatie tussen de inmiddels ingevallen David Silva en Leroy Sané bepaalde Ilkay Gündogan de eindstand met een intikker.