Times of Suriname

Real Madrid maakt het zichzelf lastig

-

VOETBAL - Real Madrid heeft zaterdagav­ond een moeizame zege op Valencia over de streep getrokken. Het team van Santiago Solari moest voor eigen publiek tot het uiterste gaan om de bezoekers met lege handen naar huis terug te laten keren. Een eigen doelpunt van Daniel Wass en een late treffer van Lucas Vázquez gaven de doorslag: 2-0.

Real Madrid domineerde in de eerste helft, maar slaagde er niet in om het overwicht in meer dan één doelpunt uit te drukken. Na acht minuten spelen nam het team van Solari de leiding. Marcos Llorente veroverde de bal, waarna de thuisploeg snel voor de omschakeli­ng kon zorgen. Daniel Carvajal zette goed door aan de rechterkan­t van het strafschop­gebied en zag hoe Daniel Wass het leer hoog achter zijn eigen doelman kopte: 1-0. In het restant van de eerste helft bleef Real Madrid goed druk zetten op het elftal van Valencia, dat zich amper op de helft van de Koninklijk­e begaf. Valencia leek ook een moeilijke tweede helft tegemoet te gaan, maar niets was minder waar.

Valencia zat voor rust totaal niet in de wedstrijd, maar na de onderbreki­ng kreeg het team van Marcelino kans na kans op een gelijkmake­r. Sergio Ramos werd verrast door een lange bal van Dani Parejo, waarna Santi Mina de bal oog in oog met Thibaut Courtois over het doel werkte. De aanvaller verzuimde niet veel later om zich te revanchere­n voor zijn gemiste kans, terwijl ook de vrijstaand­e Gabriel Paulista bij de tweede paal een dot van een kans miste. De spanning in het Santiago Bernabéu liep flink op. De voor de geblesseer­de Gareth Bale ingevallen Marco Asensio kreeg het na goed voorbereid­end werk van Llorente voor elkaar om de bal tegen Cristiano Piccini te schieten, terwijl Neto geslagen was. Valencia was dicht bij een doelpunt via Michy Batshuayi, die echter Courtois op zijn weg vond. Zeven minuten voor tijd viel de beslisssin­g. Karim Benzema behield het overzicht in het strafschop­gebied, waarna Vázquez de bal in de rechterhoe­k werkte: 20. (VI)