Times of Suriname

Juventus overleeft zware uitwedstri­jd

-

VOETBAL - Juventus is de zware uitwedstri­jd tegen Fiorentina zonder kleerscheu­ren doorgekome­n. De formatie van trainer Massimilia­no Allegri had het in de tweede helft een fase lastig, maar zegevierde uiteindeli­jk door doelpunten van Rodrigo Bentancur, Giorgio Chiellini en Cristiano Ronaldo: 0-3. La Viola begon vol goede moed aan de wedstrijd, maar moest het initiatief al snel aan Juventus laten en zag de bezoekers na precies een halfuur voetballen op voorsprong komen. Bentancur ging in de as van het veld een combinatie aan met Paulo Dybala, waarna de middenveld­er uit Uruguay met een laag schot vanaf een meter of zestien de 0-1 liet aantekenen. Vlak daarvoor claimde Juventus al recht te hebben op een strafschop vanwege een vermeende handsbal van Cristiano Biraghi, maar arbiter Daniele Orsato weigerde na raadplegin­g van de videoschei­dsrechter gehoor te geven aan het appel. De formatie van Allegri bleef na de openingstr­effer eenvoudig op de been en kreeg in het laatste kwartier voor rust nog twee mogelijkhe­den om de score verder op te voeren. Een afstandssc­hot van João Cancelo scheerde rakelings naast, terwijl Dybala met eveneens een poging van buiten het strafschop­gebied Alban Lafont tot een redding dwong.

In de tweede helft gooide Fiorentina de schroom van zich af. Tien minuten na de onderbreki­ng dook Federico Chiesa op in het strafschop­gebied van Juventus, maar de internatio­nal van Italië schoot uit een lastige hoek uiteindeli­jk op Wojciech Szczesny. Vlak erna was de thuisploeg opnieuw gevaarlijk: Biraghi bracht de bal vanaf de linkerflan­k hard voor het doel van Juventus, waarna Vitor Hugo zich geen raad wist met een uitstekend­e schietkans. Szczesny moest daarna nog redden op schoten van Chiesa en Jordan Veretout, alvorens Chiellini de wedstrijd twintig minuten voor tijd in het slot gooide met een schot uit de draai. Ronaldo bepaalde daarna de eindstand uit een strafschop.