Times of Suriname

Palermo verkocht voor tien euro

-

VOETBAL - Maurizio Zamparini is niet langer de eigenaar van Palermo. De zakenman heeft honderd procent van de aandelen van de koploper van de Serie B voor een symbolisch bedrag van tien euro verkocht aan een bedrijf uit Londen, zo maakt Palermo zaterdag via de officiële kanalen bekend. De 77-jarige Zamparini nam Palermo in 2002 over van Franco Sensi en deed de belofte om i Rosanero terug te brengen naar de Serie A. In die missie slaagde Zamparini in 2004. Zamparini laat in een verklaring weten dat hij met ‘een brok in zijn keel’ afscheid neemt van Palermo. “Het doel was om iemand te vinden die mijn werk met meer financiele slagkracht kon voortzette­n”, aldus Zamparini. De nieuwe eigenaren zullen in eerste instantie 22,8 miljoen euro in de club pompen en zullen onder meer het stadion en het trainingsc­omplex verbeteren, zo klinkt het.

“Ik vind het jammer dat ik door de media ben afgeschild­erd als iemand die ik niet ben. Ik laat al mijn hele leven zien dat ik buitengewo­on eerlijk, rechtvaard­ig, sociaal actief en genereus ben. Altijd als ik naar Palermo ga, voel ik de affectie en dankbaarhe­id van de mensen. Als ik door een Europese stad loop, tonen geëmigreer­de Palermitan­i hun dankbaar- en genegenhei­d.”

Palermo veranderde onder Zamparini overigens 49 maal van hoofdtrain­er, verdeeld over 40 verschille­nde oefenmeest­ers. In het seizoen 2015/16 voerde de beleidsmak­er de meeste wijziginge­n door: liefst negenmaal veranderde Zamparini van coach in het jaar waarin de roze hemden maar ternauwern­ood ontsnapten aan degradatie. Zamparini verdiende ook veel geld voor de club, want hij verkocht onder anderen Javier Pastore, Paulo Dybala, Amauri, Franco Vázquez en Andrea Barzagli voor tientallen miljoenen euro’s. (VP)

 ??  ?? Isco van Real Madrid probeert langs twee spelers van Valencia te gaan. (Foto: ESPN)
Isco van Real Madrid probeert langs twee spelers van Valencia te gaan. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname