Times of Suriname

Het is genoeg geweest

-

ZAALVOETBA­L - “Het is genoeg geweest”, zegt trainer Gino Brandon van Mengao. Vandaag in de Anthony Nestysport­hal zullen de twee grootste rivalen Mengao en Styx-KG tegenover elkaar staan, om de hoogste prijs te pakken in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. De wedstrijd staat geprogramm­eerd voor 20.30 uur.

Brandon weet dat het niet makkelijk zal worden tegen Styx-KG, maar zegt dat de wedstrijd spannend zal zijn. Ook trainer Maikel Peel van Styx-KG weet dat het niet makkelijk gaat worden. Wat de oefenmeest­er van de meervoudig­e kampioen weet, is dat hij woensdag voor de vijfde keer op rij kampioen wil worden van de hoofdklass­e. Een unicum dat nog geen enkel team heeft bereikt.

Peel geeft aan dat het team lekker heeft getraind en de jongens erop zijn gewezen dat de finale een andere serie is. Hij wil niet hebben dat de jongens ervan uit gaan dat Mengao makkelijk te pakken zal zijn, nadat ze in de halve finale van Mengao wonnen. Styx-KG won de serie van Mengao in de halve finale met 2-1 en plaatste zich daardoor voor de finale. Mengao moest hierna via de herkansing­sronde de finale bereiken. Peel geeft verder aan dat de jongens de kansen moeten benutten om de wedstrijd makkelijk te maken voor zichzelf. “Als je niet gaat scoren, dan zorg je ervoor dat Mengao in de wedstrijd blijft”, geeft hij aan. De oefenmeest­er zegt dat op aanvallen en scoren is getraind en nu moeten de jongens dit bewijzen op het veld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname