Times of Suriname

Barcelona wint

-

VOETBAL - Barcelona heeft gisteravon­d gedaan wat het moest doen in de Spaanse titelstrij­d. Voor eigen publiek won de ploeg van trainer Ernesto Valverde verdiend van Villarreal: 2-0.

Vanaf het eerste fluitsigna­al nam de thuisploeg het initiatief en Villarreal beperkte zich tot het verdedigen. In de openingsfa­se probeerde Messi het met een afstandsch­ot, maar daar had doelman Sergio Asenjo een antwoord op. De eerste grote kans was voor de bezoekers. Gerard Moreno hield Clement Lenglet van zich af en raakte de paal. Barcelona overtuigde niet, maar kwam toch op voorsprong. Een matige hoekschop van Dembélé kwam na uitverdedi­gen van Villarreal opnieuw voor de voeten van de Franse buitenspel­er. Met zijn tweede voorzet bereikte hij Gerard Piqué, die de raak kopte: 1-0. Gedurende het tweede bedrijf kreeg Barcelona verschille­nde kansen om de score uit te breiden, maar de aanvallers van de thuisploeg faalden in de afronding. Barça maakte het zich zodoende onnodig moeilijk. Vlak voor tijd viel uiteindeli­jk toch de beslissing. In de 87ste minuut stuurde Messi met een briljante steekpass invaller Carles Alená weg. Oog in oog met Asenjo faalde de middenveld­er niet en hij wipte de bal op fraaie wijze over de keeper en in het doel. De overwinnin­g kwam niet meer in gevaar en de drie punten blijven in het Camp Nou. Door de driepunter komt Barcelona op 28 punten. (VI)

 ??  ?? Carles Alená van Barcelona stift het leder over doelman Sergio Asenjo van Villarreal om het tweede doelpunt te scoren.(Foto: ESPN)
Carles Alená van Barcelona stift het leder over doelman Sergio Asenjo van Villarreal om het tweede doelpunt te scoren.(Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname