Times of Suriname

‘Drie op rij’ voor Transvaal

-

VOETBAL - Transvaal blijft het goed doen in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbal Bond. Zondagavon­d werd A Coconut met 6-1 aan de kant gezet in het Andre Kamperveen­stadion. Transvaal heeft door deze overwinnin­g negen punten uit drie ontmoeting­en, terwijl A Coconut uit vier wedstrijde­n nog geen enkel punt heeft. Transvaal startte de ontmoeting veel beter dan zijn tegenstand­er. Vanaf het begin van de wedstrijd werden kansen gecreëerd en in de vierde minuut was het raak, toen de verdedigin­g van A Coconut heel knullig omging met het leder en Debolha Akoela het leder achter doelman Chirano Goedewacht schoot: 1-0. Hierna kreeg Transvaal tal van kansen, maar het team scoorde nog maar twee keer. Ervin Tjon A Loi en Akoela scoorden vlak voor het rustsignaa­l het tweede en derde doelpunt en bepaalden de ruststand op 3-0.

De tweede helft begon de promovendu­s iets positiever. De achterstan­d werd verkleind door Derrick Corinde die van heel dichtbij doelman Cherwin Doorson van Transvaal versloeg: 3-1. Verder kwam A Coconut niet, want met twee doelpunten van de Braziliaan Carlos da Silva verzekerde Transvaal zich van de drie punten. In de slotminute­n kreeg Transvaal een penalty, toen Da Silva in de beruchte zone werd gevloerd. Jeugdspele­r Rivaldo Doorson belastte zich met de penalty en maakte geen fout: 6-1. Dat was ook de eindstand van de ontmoeting.