Times of Suriname

Surinaamse delegatie arriveert druppelsge­wijs in Arequipa

-

SPORT - Een vertraging bij het vertrek vanuit de J A Pengelluch­thaven, vrijdag, zorgde voor enig ongemak voor de Surinaamse delegatie die deze week deelneemt aan de Zuid-Amerikaans­e schoolspor­twedstrijd­en (Consude games), in Arequipa, Peru. Volgens planning moest Suriname uiterlijk zaterdag in Arequipa arriveren, maar de aankomst was laat gisteravon­d (zondag 2 december). “Inderdaad heeft het late vertrek uit Suriname ten grondslag gelegen aan de calamiteit­en die wij hebben gehad, maar het was het gevolg van de vertraging in Guyana”, legde Wilfred Gallant, hoofd van de delegatie, uit. Doordat Suriname veel later in de Peruaanse hoofdstad arriveerde, miste het de connectiev­luchten naar Arequipa. Met kunst en vliegwerk werden de coaches, sporters en officials in verschille­nde hotels ondergebra­cht. Carolina Vera Vera, Chef de Mission en overige delegatiel­eden waren eerder naar Arequipa afgereisd en waren intussen druk in de weer om de Surinaamse selectie bij aankomst gisteren gelijk op te vangen.

De totale Surinaamse

delegatie zou de reis niet met één vlucht kunnen afleggen; dit geschiedde middels vijf vluchten. Inmiddels was reeds bekend dat basket- en volleybal alsook zaalvoetba­l officieel gisteren zouden aanvangen. Aangezien de Surinaamse jongens- en meisjesbas­ketselecti­es pas rond vijf voor zes in de middag zouden arriveren, werd er een dringend verzoek gedaan tijdens de technical meeting voor verschuivi­ng van de partijen. De organisati­e, verleende haar totale medewerkin­g, waardoor de wedstrijde­n later in de avond konden worden afgewerkt. Suriname was op het onderdeel volleybal en zaalvoetba­l gisteren vrij.

Naar zeggen van Vera Vera is de sfeer binnen de Surinaamse selectie positief, ondanks het ongemak. De coaches hebben in dit geheel een belangrijk­e rol gespeeld door de sporters te leren om te gaan met tegenslage­n en positief onder alle omstandigh­eden te blijven. Ze vindt de samenwerki­ng met de werkgroep in Peru heel goed, maar geeft toe dat de organisati­e heel wat obstakels heeft. “Maar wij kunnen altijd rekenen op hun steun.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname