Times of Suriname

Stel eist schadeverg­oeding om vals raketalarm Hawaï

-

Een man die een hartinfarc­t kreeg tijdens het valse raketalarm begin dit jaar op Hawaï, eist schadeverg­oeding van de overheid. Ook zijn vriendin wil geld zien: ze claimt dat ze emotioneel schade heeft geleden doordat ze getuige was van de hartaanval.

Ze hebben een aangespann­en. rechtszaak

Hoeveel ze eisen, is niet bekendgema­akt. In hun dossier staat dat ze onderweg waren naar het strand toen ze het bericht ontvingen op hun smartphone­s.

“Ze geloofden allebei dat het bericht juist was, ze waren doodsbang en dachten dat ze elk moment konden komen te overlijden”, staat in de aanklacht die ze hebben ingediend tegen de staat Hawaï en de rampenbest­rijdingsdi­enst.

Ze besloten dat ze samen op het strand wilden sterven nadat de zoon van de vrouw, die bij het leger werkt, hen telefonisc­h had verzekerd dat ze het waarschuwi­ngsbericht serieus moesten nemen.

Terwijl ze naar het strand reden en belden met familieled­en om afscheid te nemen, kreeg de man een pijnlijk, brandend gevoel in zijn borstkas. Ze besloten naar een ziekenhuis te gaan, waar hij een hartstilst­and kreeg en onmiddelli­jk werd gereanimee­rd. Later werd een hartinfarc­t vastgestel­d.

Het alarm was per ongeluk verstuurd door een medewerker van de rampenbest­rijdingsdi­enst die een oefening aanzag voor het echte werk. Pas na 38 minuten werd de melding ingetrokke­n. Veel mensen namen het serieus door de dreigement­en van Noord-Korea aan het adres van de Verenigde Staten, die in die periode een hoogtepunt bereikten. (Waar maar raar/Foto: RTL Nieuws)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname