Times of Suriname

NPS blij samenwerki­ng NDP te hebben afgewezen

-

PARAMARIBO - De Nationale Partij Suriname (NPS) is de enige politieke partij die door de Nationale Democratis­che Partij (NDP) is gevraagd om te participer­en in de regering na de verkiezing­en van 2015. Dit zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland op de reguliere partijbije­enkomst in ‘Grun Dyari’. De NPS heeft vriendelij­k bedankt voor de samenwerki­ng, waarna de NDP moest uitkijken naar anderen die zich hadden aangeboden. Rusland wil de achterban hiermee geruststel­len dat zijn partij niet omwille van slechts het verkrijgen van regeermach­t samenwerki­ngsverband­en aangaat met potentiële partners.

“Misschien gaan sommige mensen boos op me worden, omdat mi no pleeg afstemming nanga unu maar ik heb direct aangegeven, dat de NPS niet geïnteress­eerd is. Terwijl andere partijen die meegedaan hebben, hebben gevraagd om mee te doen en anderen zaten te wachten om uitgenodig­d te worden.” Achteraf gezien is de NPS blij niet in zee te zijn gegaan met de NDP. De NPSvoorzit­ter schetst een zeer trieste financieel­economisch­e situatie, die door de NDP-regering wordt overgedrag­en aan de volgende generatie.

De hoge schuld van SRD 18 miljard baart de partij zorgen. Ook de begroting voor 2019, die geschat wordt op ongeveer SRD 7 miljard met aan de inkomstenz­ijde nauwelijks SRD 5 miljard, is voor de NPS genoeg reden om nog meer ellende te voorspelle­n voor het komende jaar. “Wanneer we kijken naar de inkomsten van het land, dan zien we dat we moeizaam rond de SRD 4 miljard tot SRD 5 miljard op jaarbasis komen. Dat betekent dat we nu al in de gevarenzon­e zitten. Dat we nu al grote problemen hebben om op een verantwoor­de manier de leningen af te lossen. Als we nu alleen maar kijken naar het aflossen en de rentebetal­ingen op jaarbasis, dan is dat meer dan SRD 2 miljard die wij moeten betalen op jaarbasis”, zegt Rusland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname