Times of Suriname

Nederland treft Engeland in Nations League

-

VOETBAL In de halve finales van de Nations League kruist het Nederlands­e elftal de degens met Engeland. Dat heeft de loting in het Shelbourne Hotel in Dublin maandagmid­dag uitgewezen. De andere finalist komt uit de wedstrijd tussen Portugal en Zwitserlan­d. Het finaletoer­nooi vindt tussen 5 en 9 juni plaats in Portugal.

Oranje plaatste voegde als groepswinn­aar in Divisie A bij de ‘Final Four’, net als Zwitserlan­d, Portugal en Engeland. In juni wordt duidelijk welk land zich de eerste winnaar ooit mag noemen van de Nations League. De wedstrijde­n worden in het Estádio do Dragão van FC Porto en het Estádio D. Afonso Henriques van Vitória Guimarães gespeeld. Op woensdag 5 juni speelt Portugal in Porto tegen Zwitserlan­d; een dag later speelt Oranje als thuisploeg in Guimarães tegen Engeland. De troostfina­le is op 9 juni in Guimarães; op diezelfde dag vindt de finale plaats in Porto. Oranje zal in de troostfina­le dan wel de finale op papier de uitploeg zijn.

In het finaletoer­nooi staat de trofee en een financiële bonus op het spel. Voor deelname aan het toernooi kregen alle landen uit Divisie A, waaronder Nederland, een startpremi­e van 2,25 miljoen euro. De eerste plaats in de groepsfase is goed voor nog eens 2,25 miljoen euro. Als het Nederlands elftal in juni de finale wint, dan ontvangt de KNVB zes miljoen euro. Zodoende kan Nederland een totaalbedr­ag van 10,5 miljoen euro opstrijken. Een EK-ticket is in Portugal niet te verdienen. Als Nederland er via de EKkwalific­atieserie niet in slaagt om zich te plaatsen voor het EK, dan krijgt het in maart 2020 via de playoffs de kans om zich alsnog te plaatsen voor EURO 2020. Oranje strijdt dan met de beste vier landen uit Divisie A, die zich dan nog niet hebben geplaatst voor het EK, om één toegangsbe­wijs voor het Europese eindtoerno­oi. Ook de andere divisies zullen nog een EKdeelneme­r leveren. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname