Times of Suriname

FA start onderzoek naar Tottenham

-

VOETBAL - Arsenal wist zondagmidd­ag de tumultueuz­e derby tegen Tottenham Hotspur met 4-2 te winnen. Pierre-Emerick Aubameyang nam twee treffers voor zijn rekening namens The Gunners en vierde zijn eerste voor de meegereisd­e aanhang van the Spurs. Daarbij werd een bananensch­il naar de Gabonese spits gegooid, waardoor Tottenham Hotspur een straf van de Engelse voetbalbon­d (FA) kan verwachten.

Na het eerste doelpunt werden er verschille­nde voorwerpen vanuit het publiek gegooid en op beelden is te zien dat daar een bananensch­il tussen zat. Er is gebruik van camerabeel­den gemaakt om de gooier van de bananensch­il op te pakken. Verder zijn er rond de derby nog zes arrestatie­s verricht, allemaal voor het verstoren van de openbare orde. Twee van de arrestante­n zijn Arsenal-fans, die rookpotten afstaken.

De FA zal het incident onderzoeke­n en Tottenham heeft in een officieel statement de actie reeds veroordeel­d. “Dit soort gedrag is natuurlijk compleet onacceptab­el en de dader zal bestraft worden met een stadionver­bod”, laat een zegsman van the Spurs weten aan The Guardian. Overigens ging het er in het veld bij vlagen ook heetgebake­rd aan toe. Na de 1-1 van Eric Dier brak er een opstootje uit aan de zijkant van het veld, waarbij Tottenhama­ssistent Jesús Pérez en Arsenal-middenveld­er Mattéo Guendouzi betrokken waren. “Na de 1-1 was er een opstootje, maar ik weet niet precies wat er gebeurde. Toen ik daar aankwam, was de boel al rustig. Soms komen dit soort situaties nu eenmaal voor, ik wilde de boel sussen. Ik weet niet of het kwam door het juichen van Dier, ik heb het uiteindeli­jk ook niet gevraagd in de rust”, sprak Tottenhamm­anager Mauricio Pochettino na afloop. Dier kreeg uiteindeli­jk een gele kaart, omdat hij volgens de scheidsrec­hter de aanstichte­r was van het opstootje. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname