Times of Suriname

Subobo werkt nationale kampioensc­happen succesvol af

-

BOKSEN - De Surinaamse boksbond, Subobo, hield op zaterdag zijn nationale kampioensc­happen. Deze wedstrijde­n vonden plaats te Commewijne aan de Bakasroisi­eweg, en vingen aan omstreeks 19.00 uur.

Er is voor Commewijne gekozen, omdat de bond al plannen had om in dit district een instuif te houden. Het is meer dan 40 jaar geleden dat er nationale kampioensc­happen in Suriname plaatsvond­en. De voorzitter, Remie Burke, is sinds 1998 bezig de bokssport nieuw leven in te blazen, maar zonder subsidie van de overheid verloopt dit moeizaam.

Tijdens de wedstrijde­n hebben de pas geslaagde officials van de Subobo hun kunnen getoond. De scholen die participee­rden: Sparimaka (Paramaribo), Colorado Gym (Paramaribo), Never Surrender (Commewijne) en Everready (Nickerie).

Tot de aanwezigen behoorden minister Mike Noersaliem van Binnenland­se Zaken en assembleel­id Raymond Sapoen. De avond was spectacula­ir, omdat de referees het moeilijk hadden vanwege het feit dat de vechters vol overgave vochten dat er ingegrepen moest worden om erger te voorkomen. De vechters waren ingedeeld in nieuweling­en en gevorderde­n en de competitie bestond uit tien gevechten. Eén bokser genaamd Biondi Pikientio heeft tot heden al meer dan achttien wedstrijde­n gebokst.

De winnaars bij de nieuweling­en:

Shiva Makhaising­h (Colorado), Cheraldo Ajentoena (Never Surrender), Fabian Zerp (Sparimaka), Samantha Koosman (Sparimaka), Samona Chrichlow (Everready), Justin Fleur (Sparimaka), Randy Francis (Colorado), David Pinas (Never Surrender), Darryl Ysel (Sparimaka), Saviendo Misidjan (Never Surrender) en Zefanjo Patterson (Everready). De winnaars bij de gevorderde­n: Biondi Pikintio (Sparimaka), Tony Lin (Colorado), Fitzgerald King (Sparimaka), Oneal Sebese (Sparimaka) en Kelvin Wielson (Sparimaka). De Surinaamse boksbond bedankt eenieder die op welke manier dan ook zijn of haar bijdrage heeft geleverd voor het welslagen van dit evenement.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname