Times of Suriname

Crespo wordt opnieuw trainer

-

VOETBAL - Hernán Crespo heeft een nieuwe uitdaging als trainer te pakken. De 43-jarige Argentijn heeft een contract voor anderhalf jaar getekend bij Banfield en zal op 2 januari aan deze klus beginnen. Argentijns­e media verzekeren dat de deal rond is, al heeft Banfield zelf nog niets bekendgema­akt.

Crespo zette in 2012 een punt achter zijn loopbaan en werd hierna trainer van de Onder-19 van Parma. Na het faillissem­ent van deze club werd hij aangesteld door Modena, maar deze vereniging uit de Serie B zette de oefenmeest­er in maart 2016 op straat. Toen Parma was overgenome­n door een Chinese zakenman, werd Crespo vicevoorzi­tter van i Crociati.

In januari vorig jaar veranderde de functie van Crespo bij Parma van vicevoorzi­tter in ambassadeu­r. In die rol moest hij ‘het merk Parma vooral op internatio­naal niveau verder ontwikkele­n en versterken middels relaties met sponsoren en de verdere ontwikkeli­ng van het project Parmalegen­des’, zo viel er op de website van Parma te lezen. Crespo heeft er nu dus voor gekozen om terug te keren in het trainersva­k en het is onduidelij­k of hij ambassadeu­r kan blijven voor Parma. Banfield wordt nu nog gecoacht door Julio Falcioni en staat na veertien speelronde­n op de twaalfde plaats in de competitie. Onder anderen voormalig Ajacied Dario Cvitanich staat onder contract bij El Taladro. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname