Times of Suriname

Modric wint Gouden Bal

-

VOETBAL - Luka Modric heeft gisteren voor het eerst in zijn loopbaan beslag gelegd op de Gouden Bal. De Kroaat kreeg bij de verkiezing van het Franse tijdschrif­t France Football de meeste stemmen. Bij de vrouwen won Ada Hegerberg de prijs. De 33-jarige Modric kreeg de voorkeur boven titelverde­diger Cristiano Ronaldo en Antoine Griezmann, die respectiev­elijk als tweede en derde eindigden. De middenveld­er van Real Madrid kreeg de trofee gisteren uitgereikt tijdens een gala in het Grand Palais in Parijs. Hij is de eerste Kroaat die de prijs wint. De aanvoerder van het Kroatische nationale elftal werd eerder ook al door de FIFA uitgeroepe­n tot Wereldvoet­baller van het Jaar. In die verkiezing liet hij Ronaldo en Mohamed Salah achter zich.

Modric behaalde met Kroatië de WKfinale, waarin Frankrijk te sterk was. Hij werd verkozen tot beste speler van dat toernooi. Ook won de middenveld­er met Real Madrid de Champions League en werd hij uitgeroepe­n tot Europees voetballer van het jaar. De Gouden Bal wordt sinds 2016 alleen door France Football georganise­erd. In de jaren daarvoor was er een gecombinee­rde verkiezing met de FIFA. Mbappé won wel de Kopa Trophy, een prijs voor het grootste talent.

Hegerberg werd in Parijs als eerste vrouw ooit onderschei­den met de Gouden Bal. De 23-jarige Noorse won met Olympique Lyon onder meer de Champions League. Ze maakte in dat toernooi vijftien doelpunten. Achter Hegerberg werd de Deense Pernille Harder tweede. De Duitse Dzsenifer Marozsán eindigde als derde. (Nusport)

 ??  ?? Luka Modric is de winnaar van de Ballon d’Or, de prijs van France Football voor de beste voetballer ter wereld.(Foto: The Guardian)
Luka Modric is de winnaar van de Ballon d’Or, de prijs van France Football voor de beste voetballer ter wereld.(Foto: The Guardian)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname