Times of Suriname

VAR nog dit seizoen in Champions League en Nations League

-

VOETBAL - De Europese voetbalbon­d UEFA heeft gisteren besloten dat de videoschei­dsrechter (VAR) nog dit seizoen wordt ingevoerd in de Champions League, de Europa League en de Nations League. De VAR zal de scheidsrec­hter op het veld bijstaan vanaf de knock-outfase van de Champions League en in de finale van de Europa League.

Bovendien zullen er in juni videoschei­dsrechters actief zijn bij de finalerond­e van de Nations League, waarvoor Nederland, Portugal, Zwitserlan­d en Engeland zich hebben gekwalific­eerd en bij het EK U-21 van volgend jaar. “We zijn er klaar voor om de VAR eerder dan gepland te gebruiken”, aldus UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin na de vergaderin­g van het uitvoerend comité van de bond in Dublin, waar het besluit genomen werd.

“We zijn ervan overtuigd dat de VAR goed zal zijn voor onze competitie­s, omdat het een waardevol hulpmiddel is voor de scheidsrec­hters en het zal zorgen voor minder foute beslissing­en.” De UEFA houdt voorlopig vast aan zijn plannen om de VAR te gebruiken bij de eindronde van het EK van 2020 - en niet bij de EKkwalific­atie en het hulpmiddel vanaf het seizoen 2020-2021 in te voeren vanaf de groepsfase van de Europa League.

De UEFA bepaalde in september dat de VAR volgend seizoen vanaf de playoffs zijn intrede zou doen in de Champions League, maar de bond voelde de afgelopen maanden steeds meer druk om het hulpmiddel - dat in de meeste grote Europese competitie­s al gebruikt wordt sneller in te zetten. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname