Times of Suriname

Leo Victor blijft winnen

-

VOETBAL - Leo Victor blijft ongeslagen in de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond, door uit Moengo terug te keren met de drie punten. In het Ronnie Brunswijks­tadion verloor Notch voor de tweede keer op rij: 0-1. De ruststand was 0-0.

Notch begon de ontmoeting goed en hoopte zijn eerste punten te pakken in deze competitie. Het team kreeg de kansen, maar die werden niet omgezet in doelpunten. Ook Leo Victor kreeg in de eerste 45 minuten genoeg mogelijkhe­den om de score te open, maar het doelpunt bleef uit. In de tweede helft konden zaken beide kanten opgaan, maar een fout in de achterhoed­e van Notch zorgde ervoor dat Leo Victor de score kon openen.

In de 62ste minuut strafte Gilberto Cronie een miscommuni­catie van Notch af: 1-0. Notch gooide hierna alles in de aanval. In de 68ste minuut moest Leo Victor een domper verwerken, toen Glerby Eduards zijn tweede gele kaart kreeg (dus rood). De eerste gele kaart kreeg hij in de 54ste minuut. Ondanks deze numerieke minderheid kon de thuisploeg geen munt slaan uit de situatie en verloor de ontmoeting. Door deze overwinnin­g deelt Leo Victor de eerste plaats met Transvaal, dat ook negen punten heeft. Notch staat op de dertiende plaats met nog geen enkele punt. In de andere ontmoeting won Voorwaarts met 3-1 van Papatam in het Essedstadi­on. Emanuel Reinhard maakte het enige doelpunt van Papatam, terwijl Shorano Mawi, Moreno Asoman en Denzinio Amentani voor Voorwaarts scoorden.

De stand:

01 Transvaal 02 Leo Victor 03 Robinhood 04 PVV 05 West United 06 IMT 07 Voorwaarts 08 Nishan 42 09 Papatam 10 WBC 11 Broki 12 SNL 13 Notch 14 Santos 15 Botopasi 16 ACoconut

3-9 3-9 3-7 2-6 3-6 3-5 3-4 3-4 4-4 2-3 3-3 3-3 2-0 0-0 3-0 3-0

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Nishan’42 en Broki. (Foto: Rakesh Parag)
Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Nishan’42 en Broki. (Foto: Rakesh Parag)