Times of Suriname

Beeldmater­iaal Nokia 8.1 verschijnt week te vroeg

-

Een week eerder dan bedoeld is beeldmater­iaal verschenen van de aankomende Nokia 8.1. Verrast zijn we niet want het gaat om de internatio­nale variant van de Nokia X7. Wel erg aardig is dat we naast de kiekjes ook de specificat­ies te pakken hebben.

Even de cijfers: de Nokia 8.1 wordt een groot toestel met notch. Het scherm meet volgens deze informatie 6,18 inch. Daar gaat wel wat vanaf want er is bovenin gebruikgem­aakt van een notch voor de 20 megapixel AIselfieca­mera en de sensoren. Achterop vinden we een dubbele camera van 12 en 13 megapixel groot met een eveneens dubbele LEDflitser. Hiermee krijg je in het donker een natuurgetr­ouwere belichting.

HMD Global kondigt de Nokia 8.1 morgen aan in Dubai. Het beeldmater­iaal wat nu is uitgelegd lijkt op de officiële marketingp­laatjes die ze voor de website gebruiken. Hieruit blijkt dat de 8.1 gebruikmaa­kt van een Snapdragon 710-processor. Er zijn momenteel nog niet veel telefoons hier verkrijgba­ar die met die nieuwe krachtbron zijn uitgerust; alleen de Oppo RX17 Pro. Het Android One-toestel draait vanuit de doos Android Pie en komt met een 3500 mAh grote batterij, snellaadon­dersteunin­g en in varianten van 4 en 6 GB aan RAM-geheugen. Qua opslag valt er te kiezen uit 64 en 128 GB. Toch zal de focus voornameli­jk op de camera’s liggen. Dankzij kunstmatig­e intelligen­tie zijn er enkele functies bijgekomen waaronder een portretmod­us die een bokeh-effect kan toevoegen. (Nieuwe Mobiel/Foto: Gratis)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname