Times of Suriname

Unilever neemt Indiaas voedingsbe­drijf over voor 3,3 miljard euro

-

LONDEN - Voedingsmi­ddelenfabr­ikant Unilever neemt voor 3,3 miljard euro het Indiase voedingsbe­drijf Health Food Drinks over van de Britse farmaceut GlaxoSmith­Kline, maakt eUnilever gisteren bekend.

Het Indiase bedrijfson­derdeel is onder meer bekend van Horlicks, een melkdrankj­e op basis van tarwe. Health Food Drinks is actief in India, Bangladesh en een twintigtal andere landen in de regio. De overname behelst drie onderdelen: het samengaan van de beursgenot­eerde onderdelen van beide bedrijven in India, de overname van een belang van 82 procent in GSK Bangladesh en de verwerving van commerciël­e activiteit­en en bezittinge­n buiten India.

Met het akkoord is een einde gekomen aan een maandenlan­ge strijd om het onderdeel. Naast Unilever, aasde ook het Zwitserse Nestlé op Health Food Drinks.

Horlicks is groot geworden met het maken van een drankje op basis van melk en granen. Daar kwamen in India ook onder meer koekjes en granenrepe­n bij. Ook het chocoladed­rankje Boost valt onder de GSK-dochter. De deal is de grootste strategisc­he stap van Unilever sinds het concern in oktober zijn plannen voor het verplaatse­n van het hoofdconce­rn naar Rotterdam moest intrekken. India is daarbij de belangrijk­ste opkomende markt voor Unilever. Vorige week kondigde topman Paul Polman van Unilever zijn vertrek aan.

(NU/Foto: América Retail)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname