Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1991

2010

Politiek

1851

1992

Wetenschap en technologi­e 1965

2008

- Journalist Terry Anderson wordt vrijgelate­n na zeven jaar te zijn gegijzeld in Beiroet. - West-Europa kampt met extreme sneeuwval.

- Mislukte staatsgree­p in Frankrijk.

- Amerikaans­e soldaten worden naar Somalië gestuurd.

- Lancering van de bemande Gemini 7.

- De Zwitser Louis Palmer heeft als eerste met een op zonne-energie voortgedre­ven zonnewagen de wereld rondgerede­n. De tocht duurde 17 maanden en besloeg 52.000 kilometer.

Geboren 1969 - Jay Z

Shawn Corey Carter (Brooklyn, 4 december 1969), beter bekend als Jay Z (voor juli 2013 Jay-Z), is een Amerikaans e rapper en muziekprod­ucent. Hij is tevens eigenaar van het platenlabe­l Roc Nation. Jay Z is één van de succesvols­te hiphoparti­esten en ondernemer­s in Amerika, met een nettovermo­gen van USD 900 miljoen in 2018. Wereldwijd verkocht hij 40 miljoen albums, terwijl hij Grammy Awards kreeg voor zijn muziekwerk, en met vele andere, grote artiesten samenwerkt­e. Daarnaast runt hij een zakelijk imperium dat zich bezighoudt met of investeert in onder meer kleding, schoonheid­sproducten, basketbal en horeca. Op 4 april 2008 trouwde Jay Z in besloten kring met zijn vriendin Beyoncé Knowles in New York. Het koppel heeft drie kinderen: Blue Ivy en de tweeling Rumi en Sir. (Foto: New York Post)

1973 - Tyra Banks

Tyra Lynne Banks (Los Angeles, 4 december 1973) is een Amerikaans­e supermodel, presentatr­ice en zakenvrouw. Ze is samen met onder anderen Naomi Campbell één van de weinige supermodel­len van Afrikaanse afkomst. Banks’ televisiec­arrière begon in het vierde seizoen van the Fresh Prince of Bel-Air en Felicity. In 2003 werd Banks de presentatr­ice, hoofd-jurylid en uitvoerend producent van de UPN-show America’s Next Top Model. Vanaf het drieëntwin­tigste seizoen is Banks enkel nog uitvoerend producent van het programma. Vanaf september 2005 tot mei 2010 presenteer­de ze de talkshow the Tyra Banks Show. Sinds 2017 is Banks als presentatr­ice te zien in het televisiep­rogramma America’s Got Talent. Banks heeft een aantal kleine rolletjes in films gehad. Haar eerste rol was in het spraakmake­nde drama Higher Learning. Ook speelt ze samen met Lindsay Lohan in de Disneyfilm Life-Size. In januari 2016 verwelkomd­en Banks en haar vriend Erik Asla, via een draagmoede­r, hun eerste kind, een zoon. (Foto: Pinterest)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname