Times of Suriname

“Hij is dom jaloers”

-

PARAMARIBO - “Hij is dom jaloers en houdt veel van die vrouw. Hij wil haar niet verliezen”, vertelde de moeder van Roue T. Zij kreeg van Roue T te horen dat zijn vrouw zijn medicijn is. Roue T verwondde zijn vrouw met een mes op 10 oktober. Hij dreigde haar te zullen doden en daarna zelfmoord te plegen.

De moeder maakte mee dat haar zoon het slachtoffe­r sloeg. Zij zag dat hij heel agressief werd; normaliter gedraagt hij zich niet zo. Zij beschermde het slachtoffe­r toen zij bewusteloo­s viel. De moeder vertelde dat zij haar zoon en schoondoch­ter uit huis liet gaan, zodat zij zelfstandi­g werden. Het liep echter mis, want haar zoon begon zijn vrouw te slaan. Hij dreigde eerder ook de woning van zijn moeder in brand te zullen steken. Hij vernielde shutters van haar huis. De vrouw van Roue T getuigde gisteren dat de man haar wilde verwonden met een mes. Zij hield het mes echter met haar hand vast, waardoor zij verwonding­en aan de handpalm opliep.

Het slachtoffe­r vertelde dat zij een relatie van zes jaar met hem had, maar zij heeft deze drie maanden geleden beëindigd. Zij hebben samen twee kinderen (1 en 3 jaar). Zij verklaarde dat de kinderen bij de man waren en zij hen ging ophalen. Roue T pakte toen haar telefoon uit haar hand en sloeg haar. Toen het slachtoffe­r gilde, kwamen een jongere broer en moeder van hem erbij. Hij ging naar zijn bromfiets om een mes te halen. Hij wilde haar daarmee verwonden, maar zij hield het met haar hand vast. Het slachtoffe­r vertelde dat zij eerder ruzie kreeg met de man, maar dat zij terug sloeg. Daarna maakten zij het weer goed. Eerder werden haar moeder en die van de man betrokken om te bemiddelen tussen hen. De vrouw vertelde dat de relatie al is beëindigd; zij is van plan om zelf haar kinderen te verzorgen. Roue T verklaarde dat hij wilde praten met zijn vrouw. Zijn raadsman Harold Belfor vroeg om psychologi­sche rapportage van de man. Op 15 januari wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname