Times of Suriname

Mengâo vernedert titelverde­diger Styx-KG

-

ZAALVOETBA­L - Titelverde­diger Styx-KG werd maandag tijdens de eerste finaleplay­offs in de hoofdklass­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond boven verwachtin­g van het veld geslagen. Mengâo won de ontmoeting in de Anthony Nestysport­hal met 11-2 en staat in de serie van best-ofthree wedstrijde­n voor met 1-0. De tweede wedstrijd wordt vandaag gespeeld op dezelfde locatie.

Styx-KG startte de ontmoeting heel goed en zette Mengâo onder druk. Het team kreeg drie goede kansen, maar die werden gemist. In de vijfde minuut was het wel raak, toen Leandro da Silva het leder achter doelman Cleber Silva van Mengâo schoot: 1-0. Mengao bracht Ismail Hamdaou in het spel en Styx-KG werd weggeveegd van het veld. Nadat doelman Silva de gelijkmake­r scoorde, bepaalden Waldenir Moraes (2x), Vangellino Sastromedj­o en Hamdaou de ruststand op 5-1. In de tweede helft was Mengâo weer beter en het scoorde liefst zes keer: Sastromedj­o (2x), Jurmen Vallei, Moraes, Joel Baja en Silva maakten de doelpunten, terwijl Da Silva weer het net vond voor Styx-KG in deze helft.

Trainer Gino Brandon van Mengâo geeft aan dat in de eerste vijf minuten de opdrachten niet werden uitgevoerd. Het team moest compact verdedigen, maar dat gebeurde niet. Na het doelpunt zijn zaken hersteld en het resultaat ligt daar. De oefenmeest­er geeft aan dat hij een paar zaken wil aanpakken, om ook de tweede wedstrijd in winst om te zetten. Hij weet dat Styx-KG gaat komen en het team moet daarop voorbereid zijn. Voor hem is deze wedstrijd achter de rug en ‘nu moeten wij concentrer­en op de tweede game, wat weer een andere wedstrijd is’. Hij wil hiermee nog niet denken aan het kampioensc­hap.

Trainer Maikel Peel van StyxKG had maar één verklaring; “Wij hadden onze dag niet.” Het team maakte veel fouten en in de omschakeli­ng waren wij niet snel genoeg. Ook de kansen in de eerste vijf minuten werden niet omgezet in doelpunten.” Peel beloofde dat hij alles gaat doen zodat er een derde en beslissend­e wedstrijd komt, terwijl Brandon de zaken vandaag wil afronden. Het laatste jaar dat Mengâo kampioen werd was in 2007.

In de jaren 2015, 2016 en 2017 was Styx-KG steeds beter en Mengâo moest in deze drie jaren steeds genoegen nemen met het semikampio­enschap. In totaal heeft Mengâo al acht keer de hoogste prijs behaald.

??  ?? Jurmen Vallei van Mengâo (l) doet er alles aan om het schot van Davy da Silva van Styx-KG te blokkeren. (Foto: Rakesh Parag)