Times of Suriname

Suriname en India bekijken…

Vervolg van pagina 1:

-

“Suriname heeft veel potentie voor ayurveda omdat veel ingrediënt­en, nodig voor de traditione­le geneeswijz­e volgens de ayurveda, al in Suriname te vinden zijn. Als de studierich­ting op de universite­it wordt gerealisee­rd, zullen meerdere studenten die medicijnen willen studeren een alternatie­f hebben, aangezien er jaarlijks maar 60 studenten worden toegelaten tot de Medische Faculteit van de universite­it. India wil Suriname helpen bij de implementa­tie van ayurveda als traditione­le geneeswijz­e die een traditie heeft van meer dan 5000 jaar en het ligt aan Suriname op welk niveau en in welke vorm het dit verder tot ontwikkeli­ng wil brengen”, zegt Raghu.

“India staat

al

klaar om

in welke vorm dan ook Suriname te helpen bij het tot ontwikkeli­ng brengen van ayurveda hier. Wij weten in welke mate ayurveda kan helpen als alternatie­ve geneeswijz­e bij het tegengaan van vooral chronische ziektes als diabetes en hoge bloeddruk. Het ligt nu aan de regering van Suriname om aan te geven hoe ze dit wil aanpakken. Hopelijk komt de MOU gauw tot stand en beide landen kunnen verder samenwerke­n op dit gebied”, zegt de ambassadeu­r.

Ayur komt van het woord āyus, dat ‘leven’ of ‘levensprin­cipe’ betekent, en veda betekent ‘wetenschap’ of ‘kennis’. ‘Ayurveda’ kan daarom vertaald worden als ‘kennis of wetenschap van het leven’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname