Times of Suriname

Parmessar jammert over gemiste kansen

-

ZAALVOETBA­L - De zaalvoetba­lselectie leed dinsdag en woensdag zijn tweede en derde opeenvolge­nde nederlaag. Ze verloor van Peru met 0-2 en Brazilië met 0-4 tijdens de Zuid-Amerikaams­e Schoolspor­twedstrijd­en (Consude Games) in Peru. De nederlagen waren zeer pijnlijk. Suriname speelde in tegenstell­ing tot de eerste wedstrijd tegen Paraguay (0-5) een veel betere partij en hield Peru gedurende een groot deel van de wedstrijd onder druk. De jongens speelden met meer durf en oefenden vroeg pressie naar voren uit. Het missen van goede scoringska­nsen in met name de eerste helft zou hen later duur komen te staan. “Wij hebben zeker vier goede scoringska­nsen gehad, die ‘erin’ moesten”, jammerde coach Prishad Parmessar na afloop. De ruststand was 0-0. Na de pauze kwamen de Peruanen beter opzetten, maar de wedstrijd bleef gelijkopga­and. Doelman Resham Panchoe verrichtte wederom uitstekend keeperswer­k en hielp Suriname lange tijd in de wedstrijd blijven. Op gegeven moment sloeg het noodlot toe, toen Peru de bal op eigen helft veroverde en Suriname op de counter afstrafte: 1-0. Jayo Souza was de maker van het doelpunt. Suriname had geen andere keus dan op zoek te gaan naar de gelijkmake­r. Ruim vijf minuten vóór het einde scoorde Peru wederom na een counteraan­val. Kevin Davila werd goed vrijgespee­ld en verdubbeld­e de score met het punt van zijn schoen: 2-0. De teleurstel­ling na afloop was enorm bij de spelers en coaches, omdat Suriname goed in de wedstrijd zat. “Meer kan ik niet van ze vragen, want ze hebben alles gegeven. We zijn op cruciale momenten afgestraft”, erkende Parmessar. Tegen Brazilië hebben de jongens ook kansen gehad, maar niet omgezet in doelpunten. De doelpunten van de winnende partij kwamen van Guilherme dos Santo, Gustavo da Silva, Emanuel Fonseca en Augusto dos Santos.