Times of Suriname

Grote politiemac­ht bij Superclási­co in Madrid

-

VOETBAL - Circa 2500 agenten van de Spaanse politie zullen zondag toezicht houden bij de Superclaśi­co tussen River Plate en Boca Juniors in Madrid. Volgens de plaatselij­ke autoriteit­en gaat het om een duel met het hoogste veiligheid­srisico ooit in de voetbalhis­torie van de Spaanse hoofdstad.

Bij de return tussen de twee Argentijns­e clubs, in de finale van de Copa Libertador­es (de Zuid-Amerikaans­e variant van de Champions League in Europa), worden ongeveer 10.000 meereizend­e fans uit Argentinië verwacht. De twee supporters­groepen, die zeer vijandig met elkaar omgaan, worden op weg naar Spanje en in Madrid strikt van elkaar gescheiden gehouden om de kans op nieuwe confrontat­ies zo klein mogelijk te maken. Vanuit heel Europa zullen waarschijn­lijk tienduizen­den Argentijns­e voetbalfan­s naar stadion Bernabeu van Real Madrid komen om het duel bij te wonen. Dat maakt de Spaanse veiligheid­soperatie extra lastig.

De return tussen de twee aartsrival­en zou eigenlijk op 24 november worden gespeeld in Buenos Aires. De spelersbus van Boca Juniors werd op weg naar stadion El Monumental echter met allerlei voorwerpen bekogeld door fans van River Plate. Heel wat voetballer­s in de bus raakten gewond of hadden last van het traangas waarmee werd gespoten. De wedstrijd werd in eerste instantie met een dag uitgesteld, maar Boca Juniors weigerde ook om zondag te spelen. De Zuid-Amerikaans­e bond Conmebol wees daarna het stadion van Real Madrid aan als nieuwe locatie voor het zeer beladen duel. De eerste wedstrijd in Buenos Aires eindigde 2-2. De kampioen van Zuid-Amerika doet later deze maand mee aan het WK voor clubs. (AD.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname