Times of Suriname

Suriname sluit lening van USD 15 miljoen bij EximBank India

-

PARAMARIBO - Suriname heeft een lening van USD 15 miljoen gesloten bij de ExportImpo­rt Bank (EximBank) van India. De lening is bedoeld voor het aanschaffe­n en installere­n van negentien pompen ten behoeve van de ontwaterin­g van Commewijne, Nickerie en Saramacca.

De onderteken­ing van de lening vond plaats tijdens een werkbezoek van Sailesh Prasad van de EximBank van India aan minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Dit bezoek vond plaats van 29 tot en met 31 januari. De onderteken­ing vond plaats in bijzijn van minister Lekhram Soerdjan van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) en ambassadeu­r Mahender Singh Kanyal van India in Suriname.

Volgens een persberich­t van het Ministerie van Financiën zijn de pompen bestemd voor tien woongebied­en in Commewijne, Nickerie en Saramacca. Met deze pompen zal het probleem van wateroverl­ast waarmee de landbouwer­s in deze gebieden te kampen hebben tot het verleden behoren. Niet alleen de agrarische sector zal de voordelen van deze pompen ondervinde­n, maar voor de plaatselij­ke bevolking zal het ook een verlichtin­g zijn. De erven van de bewoners, scholen en productieb­edrijven zullen niet meer onder water lopen. Onder de tien woongebied­en vallen Mariënburg, Montresor en Zorgvliet in het district Commewijne; Djakartawe­g, Henar en Rotterdam in het district Nickerie; Bombay Kanaal, Jankie kanaal, La Poule en Zondervan Kanaal in het district Saramacca.

Prasad had naast de onderteken­ing ook gesprekken met andere organisati­es om de mogelijkhe­den van de EximBank van India nader toe te lichten. Het betreft met name ontmoeting­en met LVV en Defensie, enkele banken, de Energie Bedrijven Suriname en ICT-bedrijven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname