Times of Suriname

Bond Personeel Sluizen en Gemalen stelt Pengel ultimatum

-

PARAMARIBO - De Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) geeft minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C) tot 14 februari de ruimte, om materiaal en onderhouds­middelen voor zijn leden in orde te maken.

Michael Sallons, voorzitter BPSG, zegt dat de minister zich niet aan zijn woord heeft gehouden, omdat er duidelijk was aangegeven dat het personeel voor eind januari materiaal zou krijgen. De werknemers zijn al moe om met weinig middelen de sluizen en gemalen te onderhoude­n. Zij waren op 10 december in actie, omdat zij niet in staat waren het werk met beperkte middelen te verrichten.

De voorzitter geeft aan dat de bond op 30 januari een algemene ledenverga­dering (alv) had, om het personeel op de hoogte te stellen dat de minister nog niets heeft kunnen betekenen in deze. Sallons zegt dat het personeel tijdens de alv zeer verhit was en op het punt stond om de acties weer op te pakken. Hij legt uit dat het bestuur met heel veel moeite het personeel zover heeft gekregen, om de acties niet opnieuw op te pakken. “Ik moest het personeel overhalen om de minister twee weken de ruimte te geven om de zaken in orde te maken”, zegt de voorzitter.

Volgens Sallons is er besloten om een alv te houden op 14 februari. Hij legt uit dat het de bedoeling is de vergaderin­g te houden op het hoofdkanto­or van OWT&C in de hal tussen de conferenti­ezaal en de werkkamer van de minister.

MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname