Times of Suriname

Paus krijgt 1 miljoen dollar als hij zich tot veganist bekeert tijdens vasten

-

VS - Paus Franciscus krijgt 1 miljoen dollar voor een goed doel van zijn keuze als hij in de vastentijd veganistis­ch eet, zo zegt een internatio­nale, door bekende sterren ondersteun­de campagne.

De campagne ‘Million Dollar Vegan’ wordt getrokken door Genesis Butler, een twaalfjari­g meisje uit Californië dat zichzelf op Twitter een veganiste en dierenrech­tenactivis­te noemt. “We vragen de hulp van paus Franciscus om onze planeet te beschermen door de aandacht te vestigen op de vernietige­nde impact van veeteelt”, zegt Butler in een video op de website van de campagne. Door in de vastenperi­ode veganistis­ch te eten zou Franciscus “de weg wijzen naar een duurzamere planeet. Doe mee met ons en vecht tegen de klimaatver­andering met een veranderin­g van dieet”, voegt Butler eraan toe.De vastenperi­ode van 40 dagen leidt naar Pasen, het belangrijk­ste feest van de christenen. Dit jaar begint de periode op 6 maart en valt Pasen op 21 april.

In een brief verwijst Butler naar de pro-milieu-leer in de encycliek ‘Laudato Si’ van Franciscus en zegt ze dat het haar zou ‘verheugen’ de paus persoonlij­k te ontmoeten.

Het ‘Million Dollar Vegan’initiatief heeft de steun van zangers als Paul McCartney en Moby en acteurs als Woody Harrelson en Joaquin Phoenix. Het miljoen dollar wordt geschonken door de stichting Blue Horizon Internatio­nal Foundation, de liefdadigh­eidstak van een Amerikaans stamcelthe­rapiebedri­jf.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname