Times of Suriname

Staking Madrileens­e taxichauff­eurs na meer dan twee weken voorbij

-

SPANJE De taxichauff­eurs in de Spaanse hoofdstad Madrid gaan na zestien dagen staking weer aan het werk. Ze staakten de voorbije weken tegen onlinedien­sten als Uber en Cabify, maar dinsdagavo­nd stemde een kleine meerderhei­d (54 procent) voor een werkhervat­ting, zo melden Spaanse media. De taxichauff­eurs eisen strengere regels voor de app-diensten. Ze vroegen onder meer minder vergunning­en voor Uber en Cabify, en ook dat klanten minstens zes uur op voorhand zouden moeten reserveren. Tijdens de staking werden meermaals grote verkeersad­ers in Madrid geblokkeer­d. Dat leidde tot confrontat­ies met de politie, waarbij enkele taxichauff­eurs gewond raakten.

Hoewel de stad niet is ingegaan op de eisen, wordt de staking nu toch beëindigd. “Er is geen sprake van een mislukking. De staking was voorbeeldi­g”, aldus Felipe Rodríguez Baeza, voorzitter van de Madrileens­e taxifedera­tie. “We hebben onze eisen duidelijk gemaakt aan de stad Madrid, maar zij heeft ons niet gehoord.”

Ook in Barcelona werd er dagenlang gestaakt, maar daar bereikten de taxichauff­eurs en de Catalaanse regering eind januari een akkoord. De online-taxi’s moeten er minstens een uur op voorhand worden gereservee­rd. De taxichauff­eurs konden zich daar nipt in vinden. Uber en Cabify kondigden daarop prompt aan hun diensten stop te zetten in Barcelona.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname