Times of Suriname

Monstersco­re voor Puwanani en Sentea

-

VOETBAL – Puwanani en Sentea hebben in de tweede speelronde van de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB) een monstersco­re behaald op hun tegenstand­ers op het TAS-veld. Puwanani won met 7-0 van Ispeak en Sentea versloeg Real Amek met 7-1.

In de eerste helft gelukte het Ispeak nog om Puwanani dat nu eindelijk een disciplina­ire wedstrijd speelde, bij te houden. Het werd bij de rust slechts 1-0 voor Puwanani door een treffer van Leandro Misidjang. Na de hervatting bleef Puwanani domineren en in de 47ste minuut werd het 2-0 door Ravih van Egten. Puwanani vond nog vijfmaal het net door Robin Ansoe, Shaquille Joekoe, Leandro Misidjang met twee treffers, Damiento Bisoina en Ivanildo Pane. Voor Puwanani zijn deze punten tevens zijn eerste in de competitie, want op de eerste speeldag verloor het met 0-1 van Sentea. Sentea kwam tot zijn tweede zege van het seizoen door Real Amek met 7-1 te verslaan. Bij de rust nam Sentea reeds een 2-1 voorsprong. Ricardo Jackie en Remes Jabini waren in deze fase trefzeker, terwijl Andy Petrusi uit een strafschop voor de aansluitin­g van Real Amek zorgde. In de tweede helft scoorde Sentea nog viermaal door Jabini (met zijn tweede), Sintani Dinge, Melpiet Dikan en Ritchie Jabini. Het zevende doelpunt was een eigen goal van Sergy Pokie van Real Amek.

TAS verloor zijn eerste wedstrijd van de competitie met 0-4 tegen Armada. Bij de rust had Armada een 3-0 voorsprong door doelpunten van Pierre Domini, Chifaro Eyckeno en Moussa Akoi. Na de rust zorgde Quinten Banetti voor de 4-0.