Times of Suriname

Clásico-tweeluik ligt nog volledig open

-

VOETBAL - De eerste wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid in de halve finales van de Copa del Rey heeft gisteravon­d geen winnaar opgeleverd. Barcelona kwam in het eigen Camp Nou op achterstan­d door een vroeg doelpunt van Lucas Vázquez, maar dankzij Malcom wist het in de tweede helft toch nog een gelijkspel veilig te stellen: 1-1. Daardoor hebben beide teams nog zicht op het bereiken van de finale. De return volgt op 27 februari in het Santiago Bernabéu. De bezoekers begonnen furieus aan de ontmoeting en hadden slechts zes minuten nodig om de score te openen. Karim Benzema controleer­de een voorzet van Vinícius Júnior bij de tweede paal op schitteren­de wijze, waarna de Fransman de bal voortrok op Vázquez. Vazquez was in de doelmond van Barcelona voor Clément Lenglet gekropen en zorgde van dichtbij uiteindeli­jk voor de 0-1.

Real Madrid bezorgde Barcelona daarna grote problemen op de counter. Vinícius Júnior kreeg enkele minuten na de openingstr­effer een uitstekend­e mogelijkhe­id op de 0-2, maar het schot van het Braziliaan­se wonderkind werd geblokt door Gerard Piqué. In het laatste kwartier voor rust kopte Ivan Rakitic uit een vrije trap van Malcom op de lat en dwong Luis Suárez met een geplaatst schot Keylor Navas tot een redding.

De tweede helft begon vervolgens niet in een al te hoog tempo. Barcelona had grote moeite om Real Madrid zijn wil op te leggen, maar toch wist de formatie van Ernesto Valverde in minuut 57 op gelijke hoogte te komen. Sergio Ramos haalde een inzet van Suárez in eerste instantie nog van de lijn, maar in de rebound wist Malcom via het lichaam van Dani Carvajal alsnog te scoren: 1-1. Zes minuten later kreeg Barcelona een nieuwe boost met de komst van Lionel Messi. Real Madrid kwam er na de gelijkmake­r even niet meer aan te pas.

(VI)

??  ?? Lucas Vázquez schiet het doelpunt van Real Madrid binnen, terwijl Clément Lenglet van Barcelona toekijkt. (Foto: The Guardian)